Vandskåle og vanddunke

Hilsen fra kontor-kaninerne

kanin webshop

Kære kanin-ven. Vi håber, at du finder lige det produkt, som får dig til at floppe om på siden af glæde.

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Vandskåle og vanddunke til kaniner

Der findes mange forskellige vanddunke til kaniner. Hos Kaninbutikken har vi udvalgt en række af dem, som vi synes er de bedste til kaniner. Har du en kanin, som normalt drikker af flaske, så overvej en skål eller voresvand automat. Her får din kanin nemlig drukket mere vand.

Vi har udvalgt en række fine keramik skåle som vandskåle. Valget af keramikskåle skyldes, at skåle her er lidt tung, og dermed er den ikke ligeså let at vælte.

Hvor ofte skal du skifte vand?

Det er jo en altid en god ide, at der bliver skiftet vand hver dag. Der kan nemlig samle sig en masse bakterier i vandet, og derfor er det en god ide og give din kanin frisk vand hver dag.

Hvor meget vand drikker kaniner?

En mellemstor kanin drikker mellem 0,15 og 0,25 liter om dagen. Stiger temperaturen til mellem 20 og 30 grader fordobles kaninens behov for vand. Det er vigtigt, at kaniner får nok vand. Derfor bør du altid holde øje med, hvor meget vand din kanin drikker. Er du i tvivl om din kanin får nok vand, så kan en nedsat vandforbrug skyldes, at din kanin får mange friske grøntsager, hvor der er meget væske i. Hvis du gerne vil have din kanin til at drikke mere vand, så fokuser på at din kanin får meget hø. Det gør nemlig din kanin tørstig.

Kaniner, der ikke får til strækkeligt med vand optager ikke foderet optimalt. Det kan altså have indvirkning på dens helbred, og det kan give en langsom og hård mave for din kanin. Det kan medføre, at din kanin stopper med at spise. Hvis dette er tilfældet, så giv din kanin masser af frisk grønt som spinatblade eller andre former fot salat, fordi at din kanin elsker det, og fordi det er vandholdigt og sætter gang i maven. Hvis din kanin ikke vil spise frisk grønt og heller ikke vil spise andet, så kontakt straks din dyrelæge.

kanin vanddunke