Kanin legetøj

Kaniner er vilde med os

Tilmeld dig Kaninbutikkens nyhedsbrev

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Kaniner er nogle legesyge banditter, som har brug for at blive stimuleret gennem aktivering. Derfor er aktivering af din kanin en nødvendighed på samme måde som korrekt foder. Om din kanin kan lide at grave, gnave eller kravle – så findes der noget legetøj til den. Og husk: En stimuleret kanin er en glad kanin.

Legetøj til kaniner

Legetøj er vigtigt for din kanins helbred og mentale sundhed, da de opfordrer din kanin til at agere en naturlig adfærd, såsom at grave, hoppe, tygge og gnave. Husk, at kaniner er unikke og vil nyde forskellige legetøj, men populære valg inkluderer revet papir, papkassehuse med huller skåret i dem og tunneler. Genstande, der tilskynder til at grave eller kaste, kan udgøre fantastisk legetøj til kaniner. Sørg altid for, at der ikke er små dele, som din kanin kan sluge, og sørg for, at alle materialer ikke er giftige.

Legetøj og aktivering

Legetøj kan måske lyde barnligt og unødvendigt. Men dets yderst vigtige funktion er at aktivere din kanin. Og denne funktion er vigtig, fordi det forhindrer en depressiv, usund og destruktiv kanin. Kaniner skal stimuleres præcis, som hunde skal. Særligt når det kommer til kælekaniner, hvor mange bor i et afgrænset område i et rum, en indhegning eller et (helst) meget stort bur.

Hvis man tænker på kaniner i naturen. De kan løbe frit rundt på et ikke afgrænset område. Det får masser af motion, de får konstant stimuleret deres sanser af nye lugte, arealer og nye ting og se.

Legetøj stimulerer mentalt

Mental stimulering er vigtigt for kaniner, da det modsatte kan medføre depression eller destruktiv adfærd. Mange kaninejere kender måske problematikken med at din kanin bider i tremmerne. Det er utrolig synd, fordi din kanin (i de fleste tilfælde) råber efter aktivering (du kan læse mere om kaniner der bider i tremmerne her). Mental stimulering er især vigtigt, hvis din kanin ikke har en kanin ven eller veninde. Din kanin har brug for et liv, som indeholder andet end at sove eller spise. Det kan man vel godt forstå? Her er kaninen et meget misforstået dyr i modsætningen til hunde, hvor det er en selvfølge, at man skal gå ture og lege med den.

Motion

Når du ser vilde kaniner eller harer, så spurter de ofte rundt. De kanin har brug for masser af motion. Særligt hvis den ikke har en stor løbegård, som den kan rende i. Kaniner har brug for at hoppe, grave, løbe og gnave. Størstedelen af kaniner bliver syge grundet menneskeskabte skader, fordi de eksempelvis opholder sig for lang tid i et alt for lille bur. Så masser af motion til din kanin – den vil elske dig for det, og så slipper du for, at den lader sine frustrationer gå ud over ledninger, møbler eller andet.

Min kanin ødelægger og bider i alt

Det er kaninens råb og hjælp. Den keder sig. Meget. Derfor begynder den og lege med den ting, som er til stede i rummet, den agerer sin naturlige adfærd, hvilket er at f.eks. tygge eller gnave. Så husk at din kanin har ikke til hensigt at ødelægge dine ting, men den leger med det, som du har givet den at råde over – hvilket uden legetøj er de ledninger, møbler og andre ting, som er til stede i rummet.

Skifte mellem legetøj

Mange kaninejere kan måske blive frustreret over, når legetøjet blive kedeligt for din kanin, fordi det er jo dyrt i længden – konstant at købe nyt legetøj. Men her tager I fejl, det er nødvendigt med fornyelse, men det behøver ikke være nyt. Roter mellem legetøj og find noget gammelt frem fra gemmeren, det virker ligeså godt. Derfor er det også vigtigt, at du fjerner legetøjet, når din kanin er færdig med at lege med det – fordi når du så finder det frem igen, så bliver din kanin motiveret og nysgerrig på, hvad det er du nu finder frem.

Legetøj behøver ikke være dyrt

Legetøj behøver ikke være dyrt eller fancy (selvom nogle er). Hjemmelavet legetøj kan også være et stort hit. Nogle hjemmelavede ideer inkluderer telefonbøger, papkasser, tørret fyrretræ eller en køkkenrulle fyldt med hø.Prøv en graveboks fyldt med papir, sand eller hø. Plastik kaste legetøj til babyer er elsket af kaniner.

Min kanin bider i tremmerne?

Det er noget, som mange kaninejere oplever. Og hvorfor gør kaninen så netop dette? Det kan skyldes flere ting, som du kan læse mere om i dette blogindlæg, men det skyldes oftes kedsomhed. Din kanin keder sig i sit bur. Den har brug for plads, aktivering og ting, som udfordrer den fysisk og mentalt. Så husk næste gang, at din kanin bider i tremmerne, så overvej at købe noget nyt legetøj, lav noget selv eller find noget frem fra gemmeren. Det fortjener din kanin. Du kunne også tage din kanin med ud på en gåtur – det giver super meget stimulering for din kanin.