Kaninfoder. Kanin piller. Kanin peller. Kært barn har mange navn, og det kære barn har også utrolig mange former og indhold. Kanin foder kan nemlig være en jungle at finde rundt i. Vi giver dig et overblik over, hvilke slags kanin peller, som et sunde og hvilke der er usunde for din kanin i dette blogindlæg. 

Lad os lige starte med at få en ting på plads. En tommelfingerregn som du, som kaninejer skal kende til, er regnbue-reglen. Hvad er det for noget? De former for kaninfoder, som er i alle regnbuens farver, og som kan sammenlignes med den musli, som vi spise overnpå vores yoghurt. De er NO GO. Så gå efter en, hvor alle pellerne ligner hinanden 😉

Hvilken kanin foder skal du vælge?

Selective, Burgess, Sherwood, korn-fri eller ikke kornfri. Hvilken en skal du vælge? Det korte svar er, hvis du har en almindelig voksen kanin, så længe at du vælger en af de typer kanin foder, som har et fiberindhold, der er højere end 18%, et fedtindhold på 2,4-5 % og et proteinniveau på 12-14%, så er du på rette spor. Hvilket du kan se i oversigten nedenfor.

Andet kanin foder til unge og gamle kaniner

Foder til unge kaniner og dværgkaniner

Og så er der alle de andre regler for, hvilken type peller, som du skal fodre din kanin med. Unge kaniner (under fem måneder) har brug for et højere proteinindhold niveau på omkring 16%, for at understøtte deres hurtige vækst.
Derudover er dværgkaniner ofte meget aktive, og derfor har de brug for et lidt højere proteinindhold, ligesom de unge kaniner.

Foder til gamle kaniner

Meget gamle eller skrøbelige kaniner har ligesom unge kaniner nogle andre næringsbehov. Skrøbelige eller gamle kaniner har måske brug for ubegrænset adgang til kaninpiller for at kunne holde vægten.

Foder til overvægtige kaniner

De danske dyrelæger oplever flere og flere overvægtige kaniner i deres praksisser. Og det er en meget sørgelig udvikling – overvægt hos kaniner kan nemlig have meget alvorlige og faktisk fatale konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at kaninejere tager hånd og dette og får reduceret vægten. Her findes særlige typer foder, som henvender sig særligt til overvægtige kaniner. Hos kaninbutikken sælger vi sådan en type foder.

Oversigt over kanin foder brands

Kilden for oversigten er: Dana Krempels, Ph. D. – Kaninekspert, USA.

De røde tal indikerer, at tallet ikke overholder de anbefalede niveauer.

Kaninfoder hos Kaninbutikken

Hos Kaninbutikken sælger vi udelukkende foder, som overholder de anbefalede niveauer for fibre, protein og fedt.