Vidste du at, forkert fodring er blandt de hyppigste årsager til at kaniner bliver syge?

Hvad skal kaniner spise, når det kommer til kanin foder, og hvilken slags man skal vælge? Så er det korte svar, at selvom musli blandingen er magisk i udseendet, så er nogle peller til gengæld magisk for din kanins mave.

Sensitiv mave og et unikt fordøjelsessystem

Kaniner har en meget sensitiv mave og et unikt fordøjelsessystem, og en kanin kan nemt blive syg, hvis den får en forkert kost. Derfor er det yderst vigtigt, at man som ny kaninejer sætter sig ind i og tager hensyn til kaninens kost. En sund kanin med den rette fodring er en glad kanin.

Hø/græs skal udgøre mindst 80 procent, og derudover er det vigtigt, at supplere med kvalitetsfoder med et højt fiber-indhold – mindst 18 procent.  Foderprodukterne her i Kaninbutikken er alle premium produkter. De indeholder alle minimum 18 procent fiber. Derudover er de fri for sukker og andre tilsætningsstoffer, som du oftest finder i de klassiske mysliblandinger.

Hvilket foder skal du vælg? Magisk i farven eller magisk for maven

Selvom mange kanin-ejere gør det i god mening, når de fodrer deres kanin med farverigt mysli-foder, youghurt dråber med sukker, stænger vendt i honning. Vi elsker jo alle at forkæle vores nærmeste med lækre ting til ganen ikke? Desværre er det bare ikke det bedste for din kanin, det kan derimod være utrolig farligt for dem. Så det er udelukkende synd for din kanin, hvis du ikke fodrer den korrekt.

De farverige mysli blandinger er du sikkert stødt på i dit lokale større super marked. Der er to vigtige årsager til hvorfor disse er usunde for din kanin. For det første vil din kanin sortere i blandingen og udelukkende spise de usunde ting. Kaniner spiser ligesom børn på det punkt, de vælger jo heller ikke broccolien af egen fri vilje ;-). Derudover er disse blandinger fyldt med sukker og tilsætningsstoffer for din kanin.

Sund eller usund spise: Tag et kig på etiketten på din kanins foder

Tag et kig, for mange fødevarer til kaniner indeholder melasse, sirup eller andre sukkerholdige ingredienser til at forbedre foderets smag. Ekstra sukker i en kanins kost er tomme kalorier, og kan føre til overspisning og fedme.

Fibre er guld for din kanins helbred

Vilde kaniner spiser primært græs, hvilket indeholder 20-25 procent fibre. Derfor er kaniner skabt til at spise en høj andel fibre. Derfor anbefaler dyrelæger også, at din kanin får en fiberrig kost. Dette inkluderer masser af hø (minimum 80 procent af dens kost) og fiberrig foder. Det er vigtigt for at få deres mave til at køre som smurt. Derudover er det vigtigt for dens tænder, da det sliber tænderne. Kaniners tænder vokset hele livet, så hvis de ikke slibes, så fører det til sygdom.

Alle foderprodukter hos Kaninbutikken har over det anbefalede fiberindhold. Tag et kig på vores produkter nedenfor.

Se Kaninbutikkens foder produkter
hvad må din kanin spise