Mange bliver overrasket over hvor meget en kanin skal aktiveres. Hunde ja, de skal have legetøj, men skal kaniner også det? Kæmpe JA. Vi giver en liste med kanin legetøj, som du selv kan lave.

Legetøj og kaniner

De to ord hænger ikke naturligt sammen for alle, men det burde de. Kaniner er utrolig legesyge og har brug for meget stimulering. Du skal tænke på, at kaniner fra naturens side får UTROLIG meget motion, derudover stimuleres de konstant de da bevæger sig i forskellige miljøer hele tiden med nye dufte, lyde og smage.

Størstedelen af kaniner bliver syge grundet menneskeskabte skader, fordi de eksempelvis opholder sig for lang tid i et alt for lille bur.

Mental stimulering er vigtigt for kaniner, da det modsatte kan medføre depression eller destruktiv adfærd. Min kanin bider i tremmerne, hvorfor?  Et spørgsmål som ofte forekommer hos kaninejere. Når din kanin bider i tremmerne er det et råd om hjælp. Det er utrolig synd, fordi din kanin (i de fleste tilfælde) råber efter aktivering (du kan læse mere om kaniner der bider i tremmerne her). Mental stimulering er især vigtigt, hvis din kanin ikke har en kanin ven eller veninde. Din kanin har brug for et liv, som indeholder andet end at sove eller spise.

Vi har et stort udvalg af legetøj hos Kaninbutikken